• Buradasın

    Kandil simidi hangi unla yapılır nakış gıda?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A warm, golden-brown *kandil simidi* (Turkish sesame bread ring) rests on a wooden table, surrounded by scattered sesame seeds and a sack of high-quality flour labeled "Nakış Gıda" in a sunlit bakery.
    Nakış Gıda'nın kandil simidi yapımında hangi unu kullandığına dair bilgi bulunamadı. Ancak, kandil simidi yapımında genellikle 3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un kullanılır 14. Unun eleyerek ve kontrollü bir şekilde eklenmesi önerilir 1.
    Kandil simidi tariflerinde kullanılan un miktarı, markaya göre değişiklik gösterebilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kandil simidinin püf noktası nedir?

    Kandil simidinin püf noktaları şunlardır: Malzeme seçimi: Tereyağı ve sıvı yağ kullanımı simidin kıyır kıyır olmasını sağlar. Hamurun kıvamı: Hamur, ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır; kulak memesi yumuşaklığında olması idealdir. Yoğurma: Hamur fazla yoğurulmamalıdır. Şekil verme: Hamur, ince uzun şeritler yapılarak halka şeklinde birleştirilmelidir. Pişirme: Simitler, 180 derece fırında ortalama 20-25 dakika pişirilmelidir. Üzeri için: Simitler, önce pekmezli suya, ardından susama batırılmalıdır.

    Orjinal pastane kandil simidi nasıl yapılır?

    Orjinal pastane usulü kandil simidi yapmak için gerekli malzemeler: 4 su bardağı un; 1 paket margarin (oda sıcaklığında); 1,5 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında); 2 adet yumurta; 2 yemek kaşığı toz şeker; 1 yemek kaşığı tuz; 1 yemek kaşığı mahlep; 1 tatlı kaşığı tarçın; 1 paket kabartma tozu; 1/4 (çeyrek) çay bardağı su. Üzeri için: Susamlı kandil simidi için: Susam; Sade kandil simidi için: Çörekotu. Yapılışı: 1. Yoğurma kabında margarin, tereyağı, toz şeker, mahlep, tarçın, tuz, kabartma tozu ve yumurtaları karıştırın. 2. Unun bir kısmını ekleyerek yoğurmaya başlayın. 3. Çeyrek çay bardağı suyu ilave edin ve unun geri kalanını ekleyerek ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. 4. Hamurdan parçalar koparıp simit şekli verin ve tezgaha dizin. 5. Susamlı simitler için hamurları su dolu kaba batırıp bolca susama bulayın. 6. Simitleri 180 derece fırında yarım saat pişirin. Fırından çıkıp soğuduktan sonra kandil simitleriniz servise hazırdır.