Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev yapımı kaymak tarifi için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Taze sütü kaynatın ve ılınması için bir kenara alın 24.
- Ilınan sütün içine sıvı kremayı ve nişastayı ekleyin 2.
- Tel çırpıcı ile karıştırarak iyice çırpın ve karışımı ocağa alıp pişirmeye başlayın 2.
- Karışım koyulaşmaya başladığında tereyağını ekleyin ve tereyağı eriyene kadar karıştırın 2.
- Ocağı kapatın ve hafif nemlendirilen bir seramik kap veya borcama dökün 2.
- Üzerini streç film ile kapatın ve tamamen soğuyana kadar bekletin 2.
- Soğuduktan sonra, buzdolabına yerleştirin ve en az 2 saat, tercihen 1 gece boyunca dinlendirin 2.
- Buzdolabında iyice soğuduktan sonra, kaymağı çıkarıp bıçakla dilimleyin 2.
- Çelik bir spatula yardımıyla şekil vererek, kare ya da üçgen dilimler halinde kesip servis edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: