Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kütahya Kalbur Köftesi Tarifi:
Malzemeler:
- 500 gram orta yağlı kıyma (dana veya kuzu) 3;
- 1 adet orta boy kuru soğan (rendelenmiş ve suyu sıkılmış) 3;
- Yarım su bardağı bayat ekmek içi (süt veya su ile ıslatılmış ve suyu sıkılmış) 3;
- 1 adet yumurta 3;
- 2 yemek kaşığı ince kıyılmış taze maydanoz 3;
- 1 tatlı kaşığı kimyon 3;
- Yarım tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı) 3;
- Yarım çay kaşığı karabiber 3;
- Tuz (damak zevkinize göre) 3;
- Kızartmak için sıvı yağ 3.
Hazırlanışı:
- Köfte Harcının Hazırlanması: Yoğurma kabında kıymayı, rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanı, ıslatılıp suyu sıkılmış bayat ekmek içini, yumurtayı, maydanozu, kimyonu, pul biberi (kullanıyorsanız), karabiberi ve tuzu karıştırın 3.
- Yoğurma: Malzemeler iyice özleşene kadar yaklaşık 5-10 dakika yoğurun 3.
- Dinlendirme: Harcın üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin 3.
- Şekillendirme: Dinlenmiş harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın, ardından yassılaştırın 3.
- Kalbur İzi: Yassılaştırdığınız köfteleri bir kalburun üzerine hafifçe bastırın 3. Kalburunuz yoksa çatal kullanabilirsiniz 3.
- Kızartma: Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın, köfteleri dikkatlice yerleştirin ve orta ateşte her iki tarafı da kızarana kadar yaklaşık 4-5 dakika pişirin 3.
- Servis: Pişirilen köfteleri servis tabağına dizin, üzerine inceltilmiş süzme yoğurt ekleyin ve kızdırılmış kırmızı biberli tereyağı gezdirin 125.
Püf Noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: