Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kütahya kalbur köftesi yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1/2 kg orta yağlı kıyma 13;
- 3 baş soğan (rendelenmiş) 13;
- 1 çay kaşığı karbonat 13;
- Karabiber, kırmızı biber, tuz 13;
- 1 çay bardağı su 13;
- Aldığı kadar un 13;
- 1 su bardağı sıvı yağ 13;
- 1/2 kg süzme yoğurt 13;
- 150 g tereyağı 13.
Hazırlanışı:
- Kıymayı, soğan rendesi, tuz, karabiber, karbonat, kırmızı biber, su ve aldığı kadar unla yoğurun 13.
- Bir miktar hamuru yerde yuvarlayıp 1,5 cm kalınlığında kesin 13.
- Rende (kalbur) üzerine koyup bastırarak bırakın 13.
- Kesip sıvı yağda kızartın 13.
- Kaynayan tuzlu suya atıp 45 dakika, suyu azalıncaya kadar pişirin 13.
- Pişirilen köfteleri servis tabağına koyun 13.
- İnceltilmiş süzme yoğurdu köftelerin üzerine dökün 13.
- Ayrıca kızdırılan kırmızı biberli tereyağını yoğurtlu köftenin üzerinde gezdirin 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: