Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kakaolu ıslak kurabiye tarifi için gerekli malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında) 1;
- 120 ml sıvı yağ 1;
- 1 adet yumurta 1;
- 1 su bardağı pudra şekeri 1;
- 4 yemek kaşığı kakao 1;
- 1 paket vanilya 1;
- 2,5 su bardağı un 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- 1 su bardağı toz şeker 2;
- 1 su bardağı su (oda sıcaklığında) 1.
Hazırlanışı:
- Tüm malzemeleri bir karıştırma kabında özleşene kadar karıştırın 1.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek, ele yapışmayan bir hamur elde edin 1.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin 1.
- Kurabiyeler fırındayken şurup için şeker ve suyu karıştırın 1.
- Kurabiyeler fırından çıkınca 2 dakika bekletin ve teker teker şuruba batırıp çevirin 1.
- Tüm kurabiyeleri şuruba batırdıktan sonra kalan şerbeti üstlerine gezdirin ve şerbeti çekene dek bekletin 1.
- Kurabiyeleri Hindistan cevizi ile süsleyip servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: