Buradasın
Kakao ile kurabiye sert olmaması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kakaolu kurabiyelerin sert olmaması için şu adımlar izlenmelidir:
- Un Miktarına Dikkat: Hamura fazla un eklememek gerekir, aksi halde kurabiye sertleşir 12.
- Tereyağı Kullanımı: Tereyağının oda sıcaklığında veya eritilmiş halde kullanılması, hamurun sertleşmesini önler 23.
- Pişirme Derecesi: Kurabiyeyi 160-170 derecede pişirmek idealdir, 180 derece üzeri kurabiyenin sertleşmesine neden olabilir 13.
- Dinlendirme: Kurabiye hamurunu buzdolabında en az iki saat dinlendirmek, daha yumuşak olmasını sağlar 1.
Ayrıca, piştikten sonra kurabiyeleri keten bir bezle kaplı kavanozda bir gün dinlendirerek yumuşatabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: