Bülbül yuvası kadayıfın kaç kat olduğu bilgisine ulaşılamadı. Ancak, bülbül yuvası kadayıfın yapılışı hakkında bilgi verilebilir. Bülbül yuvası kadayıfın yapılışı için gerekli malzemeler: 500 gram kadayıf; 150 gram tereyağı; 1 çay bardağı ayçiçeği yağı; 1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz. Şerbeti için: 3 su bardağı toz şeker; 3 su bardağı su; 4-5 damla limon suyu. Yapılışı: 1. Şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alıp karıştırarak kaynamaya bırakın. 2. Kadayıfı geniş bir tepsiye alıp elinizle açarak tel tel ayırın. 3. Eritilmiş tereyağı ve ayçiçeği yağını karıştırıp kadayıfın üzerine dökün. 4. Kadayıf ve yağı iyice harmanlayın. 5. Kadayıftan küçük bir parça alıp çay bardağı veya küçük bir fincanın iç kısmına yerleştirin. 6. Ortasına bastırarak yuva şekli verin ve içine bolca ceviz koyun. 7. Kadayıfları yağlanmış fırın tepsisine ters çevirip çıkarın ve dizin. 8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar 30-35 dakika pişirin. 9. Fırından alıp birkaç dakika beklettikten sonra sıcak kadayıfların üzerine soğuk şerbeti dökün. 10. Şerbeti iyice çekmesi için 2-3 saat dinlendirip servis yapın.