Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kabak sıyırma tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 6 adet sakız kabağı 1
- 1 adet büyük soğan 1
- 1 demet dereotu 1
- 4 adet küp şeker 1
- 1 su bardağı sızma zeytinyağı 1
- Tuz 1
- 1 adet limon 1
- 1/2 çorba kaşığı pirinç 1
Yapılışı:
- Kabakları soyacak yardımıyla çekirdeklerine kadar şerit şerit soyun (çekirdekli kısım kullanılmayacak) 1.
- Tencereye soğanı rendeleyin 1. İnce kıyılmış dereotunu ekleyin 1. Zeytinyağını ilave edip kavurun 1. Bu sırada küp şekerleri atın 1.
- Ardından soyulmuş ve uzun uzun kesilmiş kabakları tencereye koyun 1. Limon, tuz, pirinç ve 1 su bardağı sıcak su koyup, kısık ateşte yarım saat pişirin 1.
- Soğuk olarak servis yapın 1.
Alternatif bir tarif için seflersofrasi.com sitesini ziyaret edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: