Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kabak sıyırma yapmak için gerekli malzemeler:
- 3-4 adet kabak 1;
- 1 adet kuru soğan 1;
- 5 dal taze soğan 1;
- yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml) 1;
- 1 adet limon suyu 1;
- 2 yemek kaşığı pirinç 1;
- yarım su bardağı sıcak su (100 ml) 1;
- yarım tatlı kaşığı tuz 1;
- yarım tatlı kaşığı kuru nane 1;
- yarım demet dereotu 1.
Yapılışı:
- Kabaklar, sebze soyucu ile çekirdekli kısımlarını çok fazla almadan ince uzun şeritler halinde dilimlenir 15.
- Kabak dilimlerinin üzerine limon suyu eklenerek karıştırılır 1.
- Tencereye zeytinyağı alınır, üzerine piyazlık doğranmış soğanlar eklenerek pembeleşene kadar kavrulur 1.
- Pirinç ilave edilip 1-2 dakika daha kavrulur, ardından doğranmış taze soğanlar eklenir ve kuru nane ilave edilip birkaç tur karıştırılır 1.
- Sıcak su ilave edilip tencerenin kapağı kapatılıp yaklaşık 8 dakika pişirilir 1.
- Kabaklar tencereye aktarılıp tuz ilave edilerek kapak kapalı şekilde kabaklar suyunu çekene kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirilir 1.
- Ocak kapatılıp 10-15 dakika dinlendirildikten sonra üzerine ince kıyılmış dereotu serpilir ve karıştırılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: