Kabak çentmesi yapmak için gerekli malzemeler: 4 kabak; 3 domates; 1 soğan; Yarım çay bardağı zeytinyağı; 5-6 diş sarımsak; Tuz; Karabiber; Kırmızı pul biber; 5-6 dal nane. Yapılışı: 1. Yemeklik doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında 2-3 dakika soteleyin. 2. Doğradığınız kabakları ilave edip hafif yumuşayıncaya kadar sotelemeye devam edin. 3. Küp doğradığınız domatesleri ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. 4. Domatesler suyunu çekip kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. 5. İnce kıydığınız naneyi ilave edip ocaktan alın. Alternatif olarak, kabakları soyup elde soğan doğrar gibi kabaca doğrayabilir, domatesleri rendeleyip sarımsak ve biberle birlikte yağlanmış fırın kabına koyarak 180 derece fırında 35-40 dakika pişirebilirsiniz.