Kabak çentmesi yapmak için gerekli malzemeler: 4 orta boy kabak; 2 orta boy domates; 2 biber; bir tutam maydanoz ve dere otu; zeytinyağı; kırmızı toz biber; tuz; 1 çay bardağı su. Yapılışı: 1. Tavaya yarım çay bardağı zeytinyağı koyun. 2. Doğranmış biberleri ve küp küp doğranmış domatesleri ekleyin, iki dakika çevirin. 3. Çentilmiş (küp doğranmış) kabakları, tuzu ve bir tatlı kaşığı toz kırmızı biberi ekleyin. 4. Altını kısın, kapağını kapatın ve kabak suyunu bırakana kadar beş dakika bekleyin. 5. Kabak suyu azalınca bir çay bardağı su ekleyin, kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın. 6. En geç on dakikaya pişecektir. 7. Servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyebilirsiniz. Kabak çentmesi tarifi, yörelere göre değişiklik gösterebilir; örneğin, Antalya mutfağında yapılan versiyonunda soğan ve sarımsak da kullanılır.