Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kabak dolması yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları:
- Kabak seçimi: Orta boy, taze ve sert kabaklar seçilmelidir 12. Çok yumuşak kabaklar pişerken dağılabilir 2.
- Kabakların oyulması: Kabaklar, içleri fazla inceltilmeden oyulmalıdır; aksi takdirde pişerken yırtılabilir 2.
- İç harç: Harcın içine az miktarda zeytinyağı ve limon suyu eklemek lezzeti artırır 2.
- Dolmaların doldurulması: Pirinç şişeceği için dolmalar ağzına kadar doldurulmamalı, üstlerinde bir parmak boşluk bırakılmalıdır 12.
- Pişirme: Kısık ateşte, kontrollü bir şekilde, pirinçler yumuşayana kadar (yaklaşık 30-40 dakika) pişirilmelidir 2.
- Sos: Sosun dolmaların üzerine çok fazla gelmemesine dikkat edilmelidir 1.
- Tuzlama: Kabakların içi hafifçe tuzlanıp bir süre baş aşağı bekletilirse, hem dokusu dirileşir hem de fazla suyu sallanır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: