Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Jölenin yerine kullanılabilecek bazı alternatifler şunlardır:
- Agar Agar: Kırmızı alglerden elde edilen jelatinimsi bir maddedir ve çeşitli tatlılarda koyulaştırıcı ve jelleştirici olarak kullanılır 12.
- Ksantan Sakızı: Bakterilerden elde edilen bir polisakkarit olup, salata sosları ve çorbalarda koyulaştırıcı ve stabilizatör olarak kullanılır 1.
- Jelatin: Hayvanların deri, tendon ve kemiklerinin kaynatılmasıyla elde edilen bir proteindir, jöle ve marshmallow gibi gıda ürünlerinde kullanılır 12.
- Karragenan: Kırmızı alglerden elde edilen doğal bir hidrokolloid olup, süt ürünleri ve işlenmiş etlerde kullanılır 1.
- Pektin: Bitkilerin hücre duvarlarında bulunan doğal bir polisakkarit olup, reçel ve jölelerde koyulaştırıcı ve jelleştirici olarak kullanılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: