Buradasın
Jöleli pasta nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Jöleli pasta yapmak için gerekli malzemeler:
- 30 adet kakaolu bisküvi 2;
- 1 kahve fincanı kahve 2;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 2;
- 1 paket çilekli jöle (100 gr) 2;
- 3 su bardağı sıcak su 2;
- 8-10 adet çilek 2;
- 2 paket krem şanti 1;
- 1 litre süt 1.
Yapılışı:
- Bisküvileri bir karıştırma kabına alın ve elinizle kum gibi olacak şekilde ufalayın 2.
- Bir bardak içerisinde yaptığınız kahve ve tereyağını karıştırın 2.
- Ufaladığınız bisküvilerin içerisine ekleyin ve bisküvilerden bir hamur elde edin 2.
- Elde ettiğiniz tabanı 19 cm'lik tabanına yağlı kağıt serdiğiniz bir kelepçeli kek kalıbının tabanına yayın ve buzdolabında bekletin 2.
- Bir karıştırma kabında çilekli jöleyi sıcak suda açın 2.
- Çilekleri ince doğrayın ve çilekli jöleyle karıştırın 2.
- Çilekli jölenin üzerinde biriken köpükleri bir kaşık yardımıyla çıkartın 2.
- Hazırladığınız jöleyi buzdolabında beklettiğiniz tabanın üzerine yayın ve içerisinde baloncuklar kaldıysa bir kürdan yardımıyla patlatın 2.
- Jöle donana kadar yaklaşık 2-4 saat buzdolabında bekletin 2.
- Dilimleyerek servis edin 2.
Ayrıca, pandispanya kullanarak jöleli pasta yapmak için şu tarifi de deneyebilirsiniz:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: