Buradasın
Japonya'ya özgü tatlılar nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Japonya'ya özgü bazı tatlılar şunlardır:
- Manjü: Un, kırmızı fasulye ve pirinç unundan yapılan bir tatlıdır 1. Farklı çeşitleri vardır, örneğin matcha manjü ve mizu manjü 1.
- Sakuramochi: Pirinç topları, kırmızı fasulye ezmesi, şeker ve sudan yapılan geleneksel bir tatlıdır 12. Kiraz yapraklarına sarılır 1.
- Uiro: Pirinç unu ve suyun birleşiminden oluşan jöle kıvamında bir kektir 1. Kestane, çilek, yeşil çay gibi çeşitli tatlarla zenginleştirilir 1.
- Dango: Pirinç unu, su ve şekerden yapılan, bambu çubuk üzerine dizilen beş yuvarlak kek ile sunulan bir tatlıdır 12. Genellikle yeşil çayın yanında tüketilir 2.
- Taiyaki: Balık şeklindeki kalıplara dökülerek pişirilen ve tatlı fasulye ezmesi ile doldurulan bir tatlıdır 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: