Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Japonların "acı tatlısı" olarak tanımlanabilecek bir yiyecek bulunamadı. Ancak, Japon mutfağına özgü bazı tatlı çeşitleri şunlardır:
- Mochi 13. Yapışkan pirinçten yapılan, genellikle tatlı kırmızı fasulye ezmesiyle doldurulan bir tatlıdır 13.
- Daifuku 134. Mochi'nin içi dolu versiyonudur; anko, meyve veya dondurma ile doldurulabilir 13.
- Dorayaki 13. İki küçük pancake arasında tatlı kırmızı fasulye ezmesiyle yapılan sandviç tatlısıdır 13.
- Taiyaki 134. Balık şeklindeki kalıplarda pişirilen, içi genellikle anko, çikolata veya krema ile doldurulan bir tatlıdır 13.
- Yokan 13. Jel kıvamında, agar agar ve kırmızı fasulye ezmesiyle yapılan blok şeklinde bir tatlıdır 1.
- Japanese Cheesecake 14. Diğer cheesecake'lere göre daha hafif ve süngerimsi bir yapıya sahip bir tatlıdır 14.
- Uiro 24. Pirinç unu ve suyun birleşiminden oluşan, jöle kıvamında bir kektir 24.
- Dango 234. Pirinç unundan yapılmış, çiğnenebilir küçük toplardan oluşan bir tatlıdır 234.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: