Buradasın
Isparta irmik Helvası hangi sütle yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 4 çay bardağı irmik 34;
- 4 çay bardağı toz şeker 34;
- 5 çay bardağı su 34;
- 2 çay bardağı süt 34;
- 4 çorba kaşığı tereyağı 34;
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ 3;
- 1 çay tabağı çam fıstığı 34;
- Tarçın 34.
Yapılışı:
- Bir tencerede yağ eritilir, içine irmik ve çam fıstıkları katılır 34.
- Sürekli karıştırılarak irmik kavrulur, çam fıstıkları pembeleşince işlem tamamlanır 34.
- Diğer bir tencerede su, süt ve şeker kaynatılır 34.
- Sıcak şerbet, kavrulan irmiğin üzerine yavaşça dökülür 34.
- Tüm şerbet döküldükten sonra helva 1-2 dakika daha kaynatılır ve ocak söndürülür 34.
- Tencerenin üzerine bir bez örtüp dinlenmeye bırakılır 34.
- Helva soğuyup kuruyunca üzerine tarçın ilave edilip servis yapılır 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: