İrmik helvasını en güzel şekilde yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Malzemeler: 1,5 su bardağı irmik, 1,5 su bardağı toz şeker, 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı tereyağı, 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık. 2. Yapılışı: - Su, şeker ve sütü bir tencereye alıp kısık ateşte kaynamaya bırakın. - Tereyağını bir tencerede eritip fıstıkları ekleyin ve kavurun. - İrmiği tencereye alıp tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kısık ateşte 20 dakika kavurun. - İyice kavurduktan sonra hazırladığınız karışımı helvanın içine azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin. - 10 dakika pişirdikten sonra tencerenin üzerini nemli bir mutfak bezi veya kağıt havlu ile örtüp kapağı kapatın ve 15-20 dakika dinlendirin. - Demlenen helvayı kâselere alıp ters çevirerek servis edin. Alternatif olarak, süt kullanmadan sadece su ve sıvı yağ ile de irmik helvası yapabilirsiniz.