Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İrmik helvası tarifi için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı irmik 23;
- 2 su bardağı su 23;
- 2 su bardağı toz şeker 3;
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı (isteğe bağlı) 3;
- 1 su bardağı tereyağı veya margarin 3;
- 1 tatlı kaşığı vanilin (isteğe bağlı) 3;
- Tarçın veya ceviz içi (isteğe bağlı süsleme için) 3.
Yapılışı:
- Yağı eritme: Derin bir tencerede tereyağını veya margarini eritin 3.
- Fıstık ekleme: Çam fıstığı kullanacaksanız, yağ eridikten sonra fıstıkları ekleyin ve hafifçe pembeleşene kadar kavurun 3.
- İrmiği kavurma: İrmiği tencereye ekleyin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak renk alıp kokusu çıkana kadar kavurun (yaklaşık 15-20 dakika) 3.
- Şerbetin hazırlanması: Ayrı bir kapta süt, su ve şekeri karıştırın, şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edin 3.
- Şerbeti dökme: Kavrulan irmiğin üzerine dikkatlice şerbeti ekleyin 3.
- Demlenme: Kısık ateşte karıştırarak irmiğin sıvıyı çekmesini sağlayın 3.
- Dinlendirme: Ocağı kapattıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp helvayı 15-20 dakika dinlendirin 3.
- Servis: İsteğe göre tarçın, ceviz veya dondurma ile servis edebilirsiniz 3.
Kavurma süreleri kullanılan ocağa ve irmiğin kalınlığına göre değişebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: