Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İrmik helvası tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı irmik 13
- 120 gr tereyağı 1
- 1 su bardağı süt 1
- 1 su bardağı su 1
- 1 su bardağı toz şeker 13
- 1 çay bardağı çam fıstığı 1
Yapılışı:
- Tereyağı, irmik ve fıstıkları tencereye koyup kısık ateşte fıstıkların ve irmiğin rengi koyulaşana kadar kavurun 1.
- Başka bir kaseye süt, su ve şekeri koyup karıştırın 1.
- Kavrulan irmiğin üzerine bu karışımı boşaltıp kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin 1.
- Kaynayınca kapağını kapatıp, pişirmeye bırakın 1.
- Suyunu çekip pilav gibi bir kıvam alınca altını kapatın ve demlenmesi için 10 dakika bekletip servis yapın 1.
Alternatif tarif:
- 3 yemek kaşığı tereyağını tavada eritip çam fıstıklarını ilave ederek iyice kavurun 2.
- 1,5 su bardağı irmiği de ekleyip 20 dakika boyunca rengi dönene kadar kavurun 2.
- 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker ve 1,5 su bardağı sütü kısık ateşte kaynamaya bırakın 2.
- Kavrulan irmiğe bu sosu yavaş yavaş ilave edin ve sürekli karıştırın 2.
- Helvanızın üzerine bir kapak kapatarak kısık ateşte 8-10 dakika kadar pişirmeye devam edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: