• Buradasın

    En güzel ıspanaklı börek sosu nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    En güzel ıspanaklı börek sosu için aşağıdaki malzemeler ve adımlar kullanılabilir:
    Malzemeler:
    • 3 yumurta akı 1
    • 3 yemek kaşığı yoğurt 1
    • Yarım bardaktan biraz fazla ayçiçeği yağı 1
    Hazırlanışı:
    1. Uygun bir kaba yumurta akı, yoğurt ve ayçiçek yağını ekleyip karıştırın 1.
    2. Hazırladığınız sosu, yufkaların üzerine gezdirerek dökün 1.
    Ayrıca, ıspanaklı börek için farklı sos seçenekleri de mevcuttur:
    • Maden sulu sos: 1 şişe sade maden suyu, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı sirke ve 2 yemek kaşığı unu karıştırıp böreğin üzerine sürün 2.
    • Beşamel sos: Tereyağında unu kavurun, üzerine süt ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek karıştırın 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En güzel ıspanaklı börek hangi yufkadan olur?

    En güzel ıspanaklı börek, baklava yufkası veya hazır yufka kullanılarak yapılabilir.

    Börek yaparken yumurtalı sos nasıl yapılır?

    Yumurtalı sos ile börek yapmak için gerekli malzemeler: 2 yemek kaşığı mayonez; 3/4 su bardağı yoğurt; 2 taze soğan; 4 kornişon turşu; 1 diş sarımsak; 4 haşlanmış yumurta; Tuz. Yapılışı: 1. Yoğurt ve mayonezi bir kasede çırpın. 2. Soğanı ince doğrayıp ekleyin. 3. Sarımsağı rendeleyin. 4. Yumurtayı zar büyüklüğünde doğrayın ve yoğurtlu karışıma ekleyin. 5. Tuz ve doğranmış kornişon turşu ilave edip karıştırın. 6. Üzerini örterek 1 saat buzdolabında soğuttuktan sonra doğranmış sebzelerle servis yapın.

    Hazır yufkadan ıspanaklı börek nasıl yapılır?

    Hazır yufkadan ıspanaklı börek yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 kg ıspanağın yaprağı - 3 çorba kaşığı sıvıyağ (ıspanağı kavurmak için) - 2 adet soğan - 2 adet sivri biber - Yarım demet maydanoz - 4 adet yufka - 1 su bardağından biraz az sıvıyağ (yufkayı yağlamak için) - 1 adet yumurta sarısı - 1 çorba kaşığı sıvıyağ (üzerine sürmek için) - Yarım çay kaşığı tuz, karabiber - 1 çay kaşığı çörekotu Yapılışı: 1. Ispanağın yaprakları yıkayıp süzün ve doğrayın. 2. Üç kaşık sıvıyağda, ince doğranmış soğan, biber ve maydanoz saplarını hafifçe sarartın. 3. Ispanak yapraklarını ilave edin ve karıştırarak kavurun. 4. Tuz, karabiber ve doğranmış maydanoz yapraklarını katın. 5. Bu harcı 16 kümeye ayırın. 6. Yarım bardak sıvıyağın üzerine su doldurulup karıştırın. 7. Her yufkayı birer birer serip sulu yağla yağlayın. 8. Aralarını yağlayarak bohça gibi katlayın. 9. Katlanan yufkaları dört parçaya kesin (dört yufkadan 16 börek olur). 10. Ortalarına ıspanaklı harç koyup, dört ucu ortaya getirin. 11. Kat yeri alta gelmek üzere ters çevirerek tepsiye koyun. 12. Üzerine sıvıyağla karıştırdığınız yumurta sarılarını sürüp çörek otu serpin. 13. Fırında pişirerek sıcak olarak servis edin.

    Börek iç harcına hangi sos konur?

    Börek iç harcına yumurta, süt, yoğurt ve yağ karışımı sos konur. Ayrıca, sosun içine soda eklemek de mümkündür, bu da böreğin puf puf kabarmasını sağlar.

    Ispanaklı böreğin hamuruna ne konur?

    Ispanaklı böreğin hamuruna genellikle şu malzemeler konur: Hamur için: 1. 500 gram un 2. 200 gram yoğurt veya süt 3. Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı 4. Yarım çay bardağı sirke 5. 1 adet yumurta 6. 10 gram tuz İç harç için: 1. 1 kg ıspanak 2. 500 gram soğan 3. 150 ml sızma zeytinyağı 4. Tuz, karabiber Ayrıca, böreğin üzerine sürmek için ayçiçeği yağı ve 1 adet yumurtanın sarısı da eklenir.

    Ispanaklı böreğe labne konur mu?

    Evet, ıspanaklı böreğe labne peyniri konulabilir.

    Ispanakla böreğe hangi baharatlar konur?

    Ispanakla yapılan böreğe karabiber ve pul biber gibi baharatlar eklenir.