Buradasın
Ispanaklı makarna nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ispanaklı makarna yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1;
- 4 diş sarımsak 1;
- 4 su bardağı su (varsa sebze suyu da kullanılabilir) 1;
- 1 fincan ıspanak yaprağı 1;
- 1 su bardağı tam buğdaylı makarna 1;
- 1 adet kırmızı biber 1;
- 0,5 su bardağı pişmiş kuru fasulye (beyaz) 1;
- 2 çay kaşığı taze kekik 1.
Yapılışı:
- Sarımsak ve zeytinyağını derin bir tavada sarımsağın rengi dönene dek ısıtın 1.
- Ocaktan alın ve 4 su bardağı suyu ekleyin 1.
- Üzerine tam buğdaylı makarna ve kekiği ekleyerek kaynamaya bırakın 1.
- Sık sık karıştırarak 10 ila 12 dakika suyunu çektirerek pişirin 1.
- Başka bir kapta fasulye, kapya biber ve ıspanağı 1 tatlı kaşığı zeytinyağında 5 dakika kadar pişirin 1.
- Tabağınıza önce makarnanızı, üzerine de fasulyeli karışımınızı dökün 1.
Alternatif bir ıspanaklı makarna tarifi:
- Makarnayı haşlayıp süzün 3.
- Bir tavaya tereyağı ve sıvıyağı ekleyin 4.
- Ayıklayıp yıkadığınız ıspanakları ekleyin ve kavurun 4.
- Ispanaklar yumuşayınca krema ve baharatları ekleyip karıştırın ve blender kullanarak püre haline getirin 4.
- Haşladığınız makarnayı süzün ve ıspanaklı sos ile karıştırın 4.
- Servis tabağına alıp isteğe bağlı olarak üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirerek servis edin 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: