Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel ıspanak salatası için aşağıdaki tarif değerlendirilebilir:
Malzemeler:
- yarım kilo körpe ıspanak 2;
- 1 su bardağı ceviz 2;
- 7-8 adet cherry (çeri) domates 2;
- 1 nar 2;
- 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi 2;
- yarım limon suyu 2;
- 1 çay kaşığı kimyon 2;
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- tuz 2.
Hazırlanışı:
- Ispanaklar saplarından ayrılarak ayıklanır ve yaklaşık 15 dakika sirkeli ve tuzlu suda bekletilir 2.
- Ispanaklar suda beklerken, sosu için kırılmış ceviz, nar ekşisi, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve kimyon karıştırılarak homojen bir karışım elde edilir 2.
- 15 dakika sonunda sirkeli ve tuzlu suda bekleyen ıspanaklar 3-4 kez bol suyla yıkanır, süzülür ve kuruması sağlanır 2.
- Kurutulan ıspanaklar irice parçalanır 2.
- Nar tanelerine ayrılır 2.
- Tüm malzemeler büyükçe bir kasede karıştırılarak sosun ıspanakla iyice kaynaşması sağlanır 2.
- Cherry domatesler büyüklüğüne göre 2 ya da 3’e bölünerek salataya eklenir ve karıştırılır 2.
- Salata, servis yapılacak kaba alınır ve üzeri nar ve cevizle süslenerek sunuma hazır hale getirilir 2.
Ispanak salatasını hazırlarken taze sebzeler kullanmak ve malzemelerin mevsimine uygun olmasına özen göstermek önemlidir 2. Ayrıca, malzemelerin havlu peçete yardımıyla kurutulması önerilir 2.
Ispanak salatasının tarifi ve hazırlanışı, kullanılan malzemelere ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: