Buradasın
Köfteli iskenderin sosu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Köfteli iskenderin sosu için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tereyağı 4
- 1 yemek kaşığı domates salçası 4
- 1 su bardağı su 4
- 1 adet rendelenmiş domates 3
- Tuz 3
- Karabiber 3
Yapılışı:
- Tereyağını tavaya koyup eritiniz 3.
- Salçayı ekleyip bir süre kavurduktan sonra rendelenmiş domatesleri ekleyiniz 3.
- Tuz ve karabiberi bu esnada tavaya koymanız gerekir 3.
- Suyu ekleyip sosu karıştırmaya başlayabilirsiniz 3.
- Yemeğin lezzetli olması için sosun krema kıvamında olması gerekir 3.
- Koyu bir kıvama gelmiş olan sos, servise hazırdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: