Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Helvanın kıvamını almak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
- İrmiğin kavrulma süresi: İrmiğin rengi altın sarısına dönene kadar, kısık ateşte sabırla ve sürekli karıştırarak kavrulmalıdır 13.
- Şerbet sıcaklığı: Şerbet ılık ya da sıcak olmalı, soğuk şerbet döküldüğünde irmik şoklanır ve topaklanır 13.
- Demlenme: Şerbeti çektikten sonra tencerenin kapağı kapatılıp 15-20 dakika dinlendirilmelidir 13.
Ayrıca, helvanın kıvamını düzeltmek için fazla koyu bir kıvam aldıysa biraz daha sıcak su, fazla koyu olduysa sıcak süt eklenebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: