Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İrmik helvasının lapa olmaması için şu adımlar izlenebilir:
- Kaliteli irmik kullanımı: Orta veya kalın irmik tercih edilmelidir 12.
- Yeterli kavurma: İrmiğin altın rengi alana kadar kavrulmasına dikkat edilmelidir 12.
- Doğru sıvı miktarı: Sıvı malzemeler (süt veya su) azar azar eklenmeli ve karıştırılmalıdır 12.
- Yağ kullanımı: Yeterli miktarda yağ kullanılarak irmiğin sıvıyı emmesi sağlanmalıdır 12.
- Pişirme süresi: İrmik helvası, yeterince kavrulmadan pişirilmemelidir 1.
- Karıştırma yöntemi: Helva pişirilirken düşük ısıda ve sürekli karıştırılmalıdır 1.
Lapa olan helva, ekstra kavurma veya fırında pişirme gibi yöntemlerle düzeltilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: