Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İran baklavası (Bagh-lava) yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 2 su bardağı un 1
- Yarım su bardağı süt 1
- 2 yumurta sarısı 1
- Yarım su bardağı gül suyu 1
- 2 yemek kaşığı yağ 1
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu 1
- 1 yemek kaşığı kakule 1
- 1 su bardağı beyaz şeker 1
- 1 su bardağı pudra şekeri 1
- 2 su bardağı öğütülmüş badem 1
Yapılışı:
- Yağı, yumurta sarılarını, kabartma tozunu ve sütü karıştırıp hepsini birleştirin 1.
- Yavaşça unu ekleyerek hamuru oluşturun ve hamuru bir torbaya koyup birkaç saat serin bir yerde bekletin 1.
- Öğütülmüş bademleri pudra şekeri ve kakule tozu ile karıştırın 1.
- Hamuru birkaç parçaya bölüp küçük toplar yapın 1.
- Unlanmış bir yüzeyde her bir topuğu mümkün olduğunca ince olana kadar açın 2.
- Açtığınız hamurun üzerine biraz badem ezmesi sürün ve gül suyu damlatın 1.
- Kalan hamur parçaları için de aynı işlemi tekrarlayın 1.
- 300 derece fırında 35-40 dakika pişirin 1.
- Küçük bir tencerede beyaz şekeri, yarım su bardağı sıcak suyu ve kalan gül suyunu birleştirip kaynatın 1.
- Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine birkaç dakikada bir gül suyu karışımını fırçalayarak sürün ve soğutun 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: