Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Instant mayayla yapılan hamurun kaç saatte kabaracağı, hamurun büyüklüğüne ve oda sıcaklığına bağlı olarak ortalama 40 dakika ile 1 saat arasında değişmektedir 15.
Birkaç saat bekletilen hamurlar daha iyi kabarmaktadır 5.
Hamurun kabarmasını etkileyen diğer bazı faktörler şunlardır:
- Maya miktarı 2. 1 ölçü instant maya, 1 + 1/4 ölçü kuru/toz maya ile eşdeğerdir 2.
- Yoğurma tekniği 4. İyi yoğrulan hamurda gluten ağları oluşur ve bu da gazların tutulmasını sağlayarak hamurun daha iyi kabarmasını sağlar 4.
- Şeker 24. Maya için bir besin olan şeker, fermantasyon sürecini hızlandırarak hamurun daha hızlı kabarmasını sağlar 24.
- Ortam sıcaklığı 4. Ilık bir ortam (25-30°C), mayalanma sürecini hızlandırır 4.
- Bekletme süresi 4. Hamurun yeterince dinlenip kabarması için zaman gerekir 4.
Hamurun tam olarak ne zaman kabaracağını önceden tahmin etmek mümkün değildir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: