• Buradasın

    İnci tadında mousse au chocolat hangi çikolata ile yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İnci tadında mousse au chocolat için bitter çikolata kullanılması önerilir 13.

    Konuyla ilgili materyaller

    Çikolatali mousse kreması nasıl yapılır?

    Çikolatalı mousse kreması yapımı için gerekli malzemeler: 100 gram bitter çikolata; 1 çay bardağından 3 parmak eksik krema (60 g); 1 çay bardağından 2 parmak eksik süt (60 gr); 1 su bardağı soğuk krema; 1 yumurta sarısı (20 gr). Hazırlanışı: 1. Çikolatayı ince ince kıyın ve kenara alın. 2. Süt ve kremayı bir sos tenceresine alıp ocağın küçük gözünde karıştırarak ısıtın. 3. Krema karışımı kaynamaya başladığında ocaktan alın. 4. Yumurta sarısını kase içinde çırpın, üzerine ısıttığınız krema ve süt karışımından bir miktar ekleyerek çırpın. 5. Sıcaklığını dengelediğiniz yumurtayı tenceredeki kremaya aktarın ve hızlıca karıştırın. 6. Doğradığınız çikolatayı tencereye ekleyerek karıştırın ve tamamen erimesini sağlayın. 7. 1 su bardağı kremayı mikserinizin yüksek devrinde 1-2 dakika kadar çırpın. 8. Hazırladığınız çikolata sosunu azar azar kremanın içine ilave edin. 9. Çikolata ve krema tamamen karışınca bir kepçe yardımıyla bardaklara paylaştırın.

    Çikolatalı pastaya hangi çikolata konur?

    Çikolatalı pastada bitter, sütlü veya beyaz çikolata kullanılabilir.

    Çikolata mousse için hangi çikolata kullanılır?

    Çikolata mousse yapımında bitter çikolata kullanılması önerilir.

    Hazır çikolata mousse nasıl yapılır?

    Hazır çikolata mousse yapmak için gerekli malzemeler: 200 gram bitter çikolata (rendelenmiş veya küçük parçalara kırılmış); 1 su bardağı krema (sıvı krema veya çırpılmış krema olabilir); 3 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında); 1/4 su bardağı toz şeker; 1 tatlı kaşığı vanilya özütü; Bir tutam tuz. Yapılışı: 1. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. 2. Eriyen çikolatayı ocaktan alın ve bir kenarda soğumaya bırakın. 3. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın. 4. Eriyen çikolatayı, yumurta sarılarına ekleyin ve hızlıca karıştırın. 5. Başka bir kaseye yumurta beyazlarını alın. 6. Yumurta beyazları sertleşip tepe noktaları oluşturduğunda hazırdır. 7. Eriyen çikolatalı karışımın içine, önceden çırpılmış yumurta beyazlarının yarısını ekleyin. 8. Bu adımlarla karışımı iyice hafifleterek, mousse kıvamına getirin. 9. Kremanın yarısını ekleyin ve spatula ile karıştırarak homojen bir kıvam elde edin. 10. Mousse kıvamına geldiğinde, buzdolabında en az 2 saat veya bir gece boyunca dinlendirin. 11. Mousse’u istediğiniz şekilde servis yapın.

    Çikolatalı mousse malzemeleri nelerdir?

    Çikolatalı mousse malzemeleri şunlardır: Çikolata: 100 ml krema ve 50 ml krema ile karıştırılacak 80 gram çikolata. Krema: 200 ml krema (1 paket). Yumurta: 1 adet yumurta (sarısı ve akı ayrılmış). Tereyağı: 60 g. Süt: 1/4 su bardağı. Ayrıca, mousse'un üzerini süslemek için taze meyveler de kullanılabilir.