Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İçli köftenin çatlamasının birkaç nedeni olabilir:
- Hamurun kalınlığı: Çok ince hamur, iç harçtan çıkan buharın dışarı çıkmasına izin vermediği için çatlayabilir 12. Çok kalın hamur ise homojen pişmeyebilir ve dış kısım fazla pişerek çatlayabilir 12.
- İç harcın su içeriği: İç harç fazla suluysa, pişirme sırasında buharlaşma ile birlikte hamurun içinde basınç birikir ve bu durum çatlamaya neden olabilir 2.
- Pişirme yöntemi: Ani sıcaklık değişimleri, hamurun çatlamasına yol açabilir 24.
- Malzeme oranları: Un, irmik, su ve tuzun oranları hamurun kıvamını ve dayanıklılığını etkiler 4. Aşırı un veya yetersiz irmik kullanımı çatlamaya neden olabilir 4.
- Yoğurma ve dinlendirme: Hamurun yeterince yoğrulmaması veya dinlendirilmemesi çatlamalara yol açabilir 4.
- Şekil verme: Hamurun ince açılması veya yeterince sıkı kapatılmaması çatlamalara neden olabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: