Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İçli köftenin püf noktaları şunlardır:
- Hamurun Kıvamı: Yoğururken bulgurun iyice özdeşleşmesi için yeterince yoğrulmalı ve dağılma riskini azaltmak için az miktarda irmik veya un eklenmelidir 12.
- Kıyma Seçimi: İç harcın lezzeti için yağlı ve kaliteli bir kıyma tercih edilmelidir 5.
- İç Harcın Soğutulması: Kıymalı harcı pişirdikten sonra soğumaya bırakmadan şekillendirmek, hamurun dağılmasına neden olabilir 2. Bu yüzden harcı soğuttuktan sonra doldurmak daha iyidir.
- Şekil Verme: Köfteleri şekillendirirken ellerinizi suyla veya yağla ıslatmak, hamurun elinize yapışmasını önler 23.
- Pişirme Yöntemi: Haşlama sırasında suyun kaynar olması ve köftelerin fazla karıştırılmaması önemlidir 1. Kızartma yapacaksan ise yağın iyice kızmış olması gerekir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: