Buradasın
İçli Köftede dağılmaması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İçli köftenin dağılmaması için şu püf noktalara dikkat edilebilir:
- Malzeme seçimi: İnce ve kaliteli bulgur kullanmak önemlidir 12.
- Yoğurma: Hamuru en az 15 dakika yoğurmak, malzemelerin iyice özdeşleşmesini sağlar 14.
- Bağlayıcı malzemeler: Un, irmik, yumurta ve dövülmüş et, hamurun daha homojen ve dayanıklı olmasını sağlar 12.
- Dinlendirme: Hamurun, malzemeler ile özdeşleşmesi için dinlenmesine izin verilmelidir 4.
- Şekillendirme: Hamuru şekillendirirken eli su veya yağ ile ıslatmak, yapışmayı önler 34.
- Pişirme: Pişirme sırasında çok sıcak su veya çok kızgın yağ kullanılmamalı, karıştırma işlemi minimumda tutulmalıdır 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: