Buradasın
İçim peynir hangi kalite standartlarında üretiliyor?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İçim peynirleri, Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliği standartlarına uygun olarak üretilmektedir 45. Bu tebliğ, peynirlerin tekniğine uygun, hijyenik ve belirli kalite kriterlerini karşılayacak şekilde üretilmesi, işlenmesi ve piyasaya arz edilmesini düzenler 45.
İçim peynirlerinin üretim sürecinde dikkat edilen bazı kalite standartları:
- Hijyen ve El Değmeden Üretim: İçim, peynir üretiminde hijyen kurallarına uygun ve el değmeden yöntemler kullanır 2.
- Doğallık ve Katkısızlık: Ürünler, doğal ve katkısız içeriklerle hazırlanır 2.
- Çeşitli Kalite Ödülleri: Yoğurt, labne, süzme peynir ve beyaz peynir gibi ürünler, Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü'nün "Üstün Lezzet Ödülü" ile tanınmıştır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: