Buradasın
İç anadoluda hangi yemekler meşhur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İç Anadolu Bölgesi'nde meşhur olan bazı yemekler şunlardır:
- Kayseri Mantısı: El ile açılan hamurun kıyma ve baharatlarla doldurulup, sarımsaklı yoğurt ve sosla servis edilen bir hamur yemeği 15.
- Arabaşı: Tavuk suyuna bol acılı çorba ve fırında pişmiş hamur parçalarıyla yapılan bir yemek 14.
- Çiğ Börek: Tavada pişirilen, kıyma ve baharatlarla doldurulmuş börek 15.
- Madımak Yemeği: Madımak otu, soğan, biber ve domatesle yağda kavrulan bir yemek 1.
- Keşkek: Buğday ve tavuk etiyle yapılan, düğün ve bayram günlerinde tüketilen geleneksel bir yemek 15.
- Ankara Tava: Kuşbaşı doğranmış et ve arpa şehriyenin birlikte pişirildiği, Ankara'ya özgü bir yemek 15.
- Gazete Tatlısı/Baklavası: Sivas yöresine ait, ceviz içi kullanılan pratik bir baklava türü 15.
- Bamya Çorbası: Konya'dan gelen, bamya, et ve limon suyuyla yapılan bir çorba 1.
- Pastırma: Kayseri'ye özgü, çiğ etin baharatlarla kurutulmasından elde edilen bir lezzet 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: