Buradasın
İç anadoluda hangi yemekler meşhur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İç Anadolu Bölgesi'nde meşhur olan bazı yemekler şunlardır:
- Kayseri Mantısı 245. El ile açılan hamurun iç harcında kıyma, karabiber ve soğan bulunur 5. Üzeri için sarımsaklı yoğurt ve çeşitli soslar kullanılır 5.
- Arabaşı 25. Tavuk suyuna bol acılı bir çorba ve fırında pişmiş hamur parçalarından oluşur 5.
- Keşkek 25. Buğday ve kırmızı etle yapılan, genellikle düğün ve bayramlarda tüketilen bir yemektir 5.
- Yağlama 245. İnce açılan hamurun üzerine domates soslu kıyma dökülerek hazırlanır 4.
- Ankara Tava 134. Et, pirinç veya arpa şehriyeden yapılan bir yemektir 4.
- Konya Etli Ekmek 3.
- Sivas Katmeri 3.
- Yozgat Testi Kebabı 3.
- Nevşehir Ürgüp Köftesi 3.
- Çorum İskilip Dolması 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: