Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
HPP (High Pressure Processing), gıda ürünlerinin muhafazası ve sterilizasyonu için kullanılan bir yöntemdir 13. Bu yöntem, ısı yerine yüksek basınç uygulayarak mikroorganizmaları etkisiz hale getirir 13.
HPP'nin bazı işlevleri:
- Gıda güvenliği: Bakteri, virüs, maya, küf ve parazitleri inaktive ederek gıda güvenliğini artırır 125.
- Besin değerinin korunması: Vitaminler, antioksidanlar ve diğer besin öğelerinin kaybolmasını minimize eder 125.
- Raf ömrünün uzatılması: Gıda ürünlerinin raf ömrünü 2-3 kat artırabilir 15.
- Temiz etiket: Katkı maddesi veya koruyucu kullanmadan gıda üretmeyi sağlar 12.
- Yeni pazar fırsatları: Özellikle Japonya ve ABD gibi pazarlarda yenilikçi ürünlerin sunulmasına olanak tanır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: