Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
HPP (High Pressure Processing) yöntemi, gıda ve içeceklerin termal olmayan (5°C – 20°C) bir koruma yöntemidir 13. Bu yöntemle, yüksek basınç uygulanarak ürünlerin raf ömrü uzatılırken, taze ürünlerin organoleptik ve besinsel özellikleri korunur 13.
HPP yöntemi şu şekilde çalışır:
- Ürünler, esnek ve su geçirmez paketlerde plastik sepetlere yerleştirilir 3.
- Sepetler, yüksek basınçlı bir kaba taşınır ve içine su doldurulur 3.
- Pompalar aracılığıyla kaba yüksek basınç uygulanır ve bu basınç, ürüne eşit ve anında iletilir 3.
- Birkaç dakika içinde, yüksek basınç, gıda kaynaklı mikroorganizmaları ve bozulma enzimlerini etkisiz hale getirir 3.
- Basınç azaltılır ve su boşaltılır 3.
- Sepetlerdeki ürünler kaptan çıkarılır ve tüketime hazır hale gelir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: