Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Höşmerim tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 litre çiğ süt 24;
- 2 adet yumurta 4;
- 2 su bardağı toz şeker 4;
- 1 çay kaşığı peynir mayası 24;
- 1,5 su bardağı irmik 4.
Yapılışı:
- İrmik ve toz şekeri bir kapta karıştırın 4.
- Sütü tencereye alıp parmağınızın dayanabileceği sıcaklığa gelene kadar ısıtın 24.
- Ilık süte peynir mayasını ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak 10-15 dakika bekletin 24.
- Tencereye toz şekerli irmik karışımını ve yumurta sarısını ekleyin 4.
- Tencereyi kısık ateşte kaynatın ve dibinin tutmaması için tahta kaşıkla karıştırın 24.
- Koyulaşıp göz göz olunca tatlıyı servis tabaklarına alın ve soğumaya bırakın 4.
- Soğuduktan sonra kaymakla süsleyerek servis edebilirsiniz 4.
Höşmerim tatlısı, buzdolabında muhafaza edilmelidir 4.
Tarifte kullanılan peynir mayasını aktarlardan temin edebilirsiniz 4. Tatlıyı ceviz, fındık, tarçın gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz 4.
Höşmerim tatlısı, Balıkesir yöresine özgü bir tatlıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: