Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hintliler, yemeklerinde çeşitli baharatlar kullanırlar. İşte en sık kullanılan bazı baharatlar:
- Kimyon 12. Yemeklere fındıksı bir tat ve hoş bir aroma katar 1.
- Kırmızı biber 12. İster tatlı ister acı olsun, yemeklere derinlik ve renk katar 1.
- Zerdeçal 12. Anti-inflamatuar özellikleriyle bilinir, yemeklere parlak sarı bir renk ve hafif acı bir tat verir 1.
- Karanfil, tarçın ve kakule 12. Özellikle tatlılarda kullanıldığında eşsiz bir aroma sağlar 1.
- Garam masala 13. Yemeklere zengin ve yoğun bir lezzet katan, çeşitli baharatların karışımından oluşan bir baharattır 13.
Ayrıca, asafetida, siyah hardal tohumu, kuru mango tozu ve safran gibi baharatlar da Hint mutfağında yaygın olarak kullanılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: