Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hintliler tarafından kullanılan bazı baharatlar şunlardır:
- Zerdeçal 123. Yemeklere altın rengi katar ve anti-inflamatuar özellikleri vardır 2.
- Kimyon 234. Hint yemeklerinin vazgeçilmezidir, tavada pişirilen yemeklerde genellikle kimyon tohumları, sulu yemeklerde ise öğütülmüş kimyon kullanılır 2.
- Kakule 23. Tatlı ve aromatik bir tada sahiptir, kahvaltılarda ve tatlılarda kullanılır 2.
- Karabiber 25. Hem tohum hem de öğütülmüş olarak kullanılır 2.
- Kişniş 23. Yemeklere farklı bir lezzet katar, özellikle kimyonla eşleştirilerek kullanılır 2.
- Asafoetida (Şeytantersi) 24. Kurutulmuş ve toz haline getirilmiş bir baharattır, mercimek ve fasulye yemeklerinde kullanılır 2.
- Garam Masala 235. Kişniş tohumu, kimyon tohumu, tarçın, karanfil, karabiber ve kakule gibi baharatların karışımından oluşur 2.
- Tarçın 3. Hem toz halinde hem de kabuk olarak kullanılır 3.
- Kuru Mango Tozu (Amchur) 2. Köri ve baharat karışımlarında kullanılır 2.
- Köri 4. Zerdeçal, kimyon, zencefil, karanfil, kişniş, demirhindi, acı kırmızı biber ve kakule gibi baharatların karışımından elde edilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: