Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hindistan'da en çok tüketilen yemeklerden bazıları şunlardır:
- Biryani 14. Pirinç, soğan ve baharatlarla hazırlanan, tavuk veya kırmızı etle de yapılan bir pilav türüdür 14.
- Tandoori 12. Baharatlarla marine edilip bekletilmiş tavuk etlerinin ızgarada pişirilmesiyle hazırlanır 1.
- Naan 23. Hint mutfağında ekmek olarak tüketilen bir lezzettir 23.
- Samosa 25. Patates, bezelye ve baharatlarla hazırlanan, üçgen şeklinde sunulan bir börek türüdür 25.
- Dal 4. Ana yemek yanında servis edilen, mercimek çorbasını andıran bir yemektir 4.
- Aloo Gobi 4. Patates ve karnabaharın sarımsak, soğan, zencefil, kimyon ve köri ile zenginleştirilmesiyle yapılan bir yemektir 4.
Hindistan'ın farklı bölgelerinde vejetaryen ve et içeren yemekler de yaygın olarak tüketilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: