Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hint turşusunun püf noktaları şunlardır:
- Malzeme Seçimi: Hint turşusu için taze ve mevsiminde malzemeler kullanılmalıdır 12.
- Baharatlar: Bütün baharatlar tercih edilmeli, öğütülmüş baharatlar çamurlu bir görünüm yaratabilir 1.
- Sirke: En az %5 asetik asit içeren kaliteli sirke kullanılmalıdır 13.
- Şeker: Esmer şeker, Hint turşusuna daha koyu bir renk verir 1.
- Saklama: Hint turşusunun lezzeti yaşlandıkça artar, tam lezzetinin gelişmesi ve olgunlaşması en az birkaç ay sürer 1.
- Kavanoz Seçimi: Paslanmaz çelik veya emaye kaplı tavalar ve kaplar kullanılmalıdır, bakır, alüminyum veya dökme demir kaplar uygun değildir 1.
Hint turşusu yapımında kişisel zevk ve mevcut malzemeler doğrultusunda çeşitli kombinasyonlar denenebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: