Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hint turşusunun püf noktaları şunlardır:
- Sebzelerin Taze Olması: Turşu yaparken sebzelerin taze ve diri olması, turşunun lezzetini ve kıtırlığını korur 1.
- Kaya Tuzu Kullanımı: Turşu suyunda iri taneli kaya tuzu kullanılmalıdır, çünkü sofra tuzu turşunun çabuk bozulmasına neden olabilir 45.
- Fermantasyon Süresi: Turşunun fermente olması için kavanozu serin ve güneş almayan bir yerde saklamak ve her gün çalkalamak gerekir 4. Yaklaşık 1-2 hafta sonra turşu hazır hale gelir 4.
- Baharat Karışımı: Turşuya zerdeçal, kimyon, toz kırmızı biber gibi baharatlar eklemek, lezzetini artırır 1.
- Sirke ve Limon Kullanımı: Sirke, turşunun erimesine neden olabileceğinden, limon kullanmak daha uygundur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: