Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yeşil biberden Hint turşusu yaparken aşağıdaki malzemeler kullanılır:
Malzemeler:
- 7 adet bütün yeşil biber 2
- 1 çay kaşığı kahverengi hardal tohumu (rai) 2
- 1 çay kaşığı zerdeçal tozu 2
- 1 çay kaşığı çemen otu tohumu (methi) 2
- 2 çay kaşığı rezene tohumu (saunf) 2
- 2 çay kaşığı kırmızı biber tozu 2
- 1 çay kaşığı kuru mango tozu (amchoor) 2
- 2 çay kaşığı tuz 2
- Sadece kaplanacak kadar hardal yağı 2
Hazırlanışı:
- Biberleri iyice yıkayın ve saplarını çıkarın 2.
- Biberleri kağıt havluyla kurulayın ve üzerlerinde nem kalmadığından emin olun 2.
- Keskin bir bıçak kullanarak biberlerde baştan sona kadar uzunlamasına bir kesi yapın, ancak tamamen kesmeyin 2.
- İçindeki çekirdekleri ve damarları çıkarın/kazıyın 2.
- Tüm baharatları oyulmuş damarlara ve çekirdeklere ekleyerek bir masala yapın ve iyice karıştırın 2.
- Yeşil biberleri bu masala ile doldurun 2.
- Doldurulmuş biberleri ağzı sıkı kapanan kuru bir cam kaba koyun 2.
- Kalan masalayayı kaba dökün ve hardal yağı ile kaplayın 2.
- Kabı 1-2 gün kuru ve güneşli bir yerde saklayın 2.
Turşu, buzdolabında saklanmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: