Turşunun bozulma süresi, saklama koşullarına ve turşunun türüne bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Genellikle, kapalı kavanozdaki turşular, tavsiye edilen tüketim tarihinden sonra birkaç ay daha tüketilebilir. Turşunun bozulduğuna dair bazı işaretler şunlardır: Kapak durumu: Kapalı kavanozun kapağı dışa doğru bombe yapmışsa hava almış demektir. Üst katman: Kavanozun en üstünde beyaz bir katman oluşmuşsa fermantasyon gerçekleşmiş ve turşu bozulmuştur. Sebzelerin durumu: Uzun süredir bekleyen turşuda en üstteki sebzeler suyun dışında kaldığından daha hızlı bozulur, bu sebzelerin yumuşamış olduğu fark edilebilir. Turşunun bozulmaması için ışık almayan, serin ve kuru bir yerde saklanması önerilir.