Buradasın
Hindistan cevizi sütü ile kek olur mu?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hindistan cevizi sütlü kek tarifi için gerekli malzemeler:
- 10-15 adet günkurusu kayısı 1;
- 1 su bardağı kuru üzüm 1;
- 2 adet yumurta 1;
- 1 su bardağı Hindistan cevizi sütü 1;
- 1/2 su bardağı zeytinyağı 1;
- 1 su bardağı tam buğday unu 1;
- 4 yemek kaşığı Hindistan cevizi unu 1;
- 5 yemek kaşığı yulaf ezmesi 1;
- 1 yemek kaşığı toz ceviz içi 1;
- 1 paket kabartma tozu 1.
Hazırlanışı:
- Kayısı ve üzümleri 30-40 dakika sıcak suda bekletin 12.
- Yumuşayan kayısı ve üzümleri blender kabına alın, yumurtayı ekleyip blenderda çırpın 12.
- Hindistan cevizi sütü ve zeytinyağını ekleyip blenderda çırpmaya devam edin 12.
- Sıvı malzemeleri bir kaba alın ve üzerine sırayla tam buğday unu, Hindistan cevizi unu, yulaf ezmesi ve toz ceviz içini ekleyin 12.
- Kabartma tozunu ilave edip bir spatula ile karıştırın 12.
- Akışkan bir hamur elde etmek için unları kontrollü bir şekilde ekleyin 2.
- Bir fırın kabını yağlayıp kek hamurunu kaba dökün 12.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-40 dakika pişirin 12.
- Üstü hafif kızardığında kekiniz hazır demektir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: