Buradasın
Her bölgenin kendine özgü dolması nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Her bölgenin kendine özgü dolmaları şunlardır:
- Yaprak Dolması: Genellikle asma yaprağı ile sarılan, pirinç, kıyma, soğan ve baharatlarla hazırlanan dolmadır 1.
- Biber Dolması: Kırmızı veya yeşil biberlerin içinin doldurulmasıyla yapılan dolmadır 1.
- Patlıcan Dolması: Patlıcanların ortası oyularak içinin doldurulmasıyla hazırlanır 1.
- Kabak Dolması: Yaz aylarında tercih edilen, kabakların içinin oyulup doldurulmasıyla yapılan dolmadır 1.
- Domates Dolması: Domateslerin içi oyulup, pirinç veya kıyma karışımıyla doldurularak hazırlanır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: