Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Helva yaparken peynirin nasıl eritileceğine dair farklı yöntemler bulunmaktadır.
Peynir helvası yapımında peynir şu şekilde eritilir 1:
- Tuzsuz ve taze peynir ufalanarak tencereye alınır 4.
- Tencereye alındıktan sonra içerisine tereyağı ve yumurta sarısı eklenir 4.
- Kısık ateşte ara ara karıştırılarak peynir eriyene kadar karıştırılır 4.
Peynirli helva yapımında peynir şu şekilde eritilir 2:
- Katılaşmaya başlayınca 2 dakika daha beklenir 2.
- Peynir, iri iri kesilerek helvaya eklenir ve bir kez karıştırılır 2.
- Peynirler eriyince helva ocaktan alınır 2.
Peynirli helva yapımında alternatif bir peynir eritme yöntemi ise şu şekildedir 3:
- Ufalanmış peynir, süt ile birlikte tencereye eklenir 3.
- Önce peynir, ardından şekerin üçte biri konularak karıştırmaya devam edilir 3.
Peynir eritme yöntemi, yapılan helva türüne ve tarife göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: