Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hazır yufkadan en güzel lahmacunu yapmak için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 3 adet yufka 1
- 250 gram kıyma 1
- 2 adet soğan 1
- 3 diş sarımsak 1
- 1 adet domates 1
- 1 adet yeşil biber 1
- Yarım demet maydanoz 1
- 2 yemek kaşığı salça 1
- 1 yemek kaşığı pul biber 1
- Yarım çay kaşığı karabiber 1
- Yarım çay kaşığı kimyon 1
- Tuz 1
Yapılışı:
- Kıymayı bir kaseye alın ve ince doğranmış soğan, ezilmiş sarımsak, rendelenmiş domates, doğranmış yeşil biber ve ince kıyılmış maydanoz ile karıştırın 1.
- Salça, pul biber, karabiber, kimyon ve tuzu ekleyerek iyice yoğurun 1. Harcı en az 1 saat buzdolabında dinlendirin 1.
- Yufkaları yemek tabağı büyüklüğünde kesin ve her bir parçaya kıymalı harcı yayın 1.
- Yufkaları rulo şeklinde sarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin 1.
- 200 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika, lahmacunlar kızarana kadar pişirin 1.
- İsteğe göre limon sıkarak veya sarımsaklı yoğurtla servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: