Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hazır yufkadan lahmacun yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram kıyma 15;
- 3 adet yufka 15;
- 2 adet yeşil biber 15;
- 2 adet kırmızı biber 15;
- 1 adet soğan 15;
- 2 adet domates 15;
- yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml) 15;
- 2 yemek kaşığı domates salçası 15;
- 1 yemek kaşığı biber salçası 15;
- yarım çay kaşığı kimyon 1;
- yarım çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- 1 çay kaşığı kuru nane 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1.
Hazır yufkadan lahmacun yapmak için:
- İç harcı için, temizlenen yeşil ve kırmızı biberler, domatesler ve soğan rondodan geçirilir 12.
- Geniş bir kaseye kıyma alınır ve üzerine rondodan geçirilen sebzeler ilave edilir 12.
- Sıvı yağ, salça, tuz, pul biber, karabiber, kimyon ve nane eklenerek iç harç yoğurulur 12.
- Yufkanın sosu için un, su, sirke ve sıvı yağ bir kapta karıştırılır 12.
- Tezgaha alınan fırın tepsisine yufkalardan biri yerleştirilir, kenarları içe doğru katlanır ve hazırlanan sos fırçayla sürülür 12.
- Hazırlanan kıymalı harcın üçte biri yufkanın üzerine alınır ve kaşığın arka tarafıyla bastırarak yufkaya ince bir katman olacak şekilde yayılır 12.
- Lahmacunlar, önceden ısıtılan 200 derece fırının en alt tarafında 15 dakika pişirilir 12.
- Yanında soğan salatası, maydanoz, domates ve limon ile servis edilebilir 12.
Hazır yufkadan lahmacun tarifine aşağıdaki kaynaklardan da ulaşılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: