Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hazır gıdaların içinde bulunan bazı kimyasallar şunlardır:
- Trans yağ: Gıdaların raf ömrünü uzatmak için kullanılır, ancak kalp krizi ve felç riskini artırabilir 12.
- Aspartam: Yapay tatlandırıcı olarak kullanılır, Parkinson ve obezite gibi hastalıklara yol açabilir 3.
- Mısır şurubu: Gıdaları tatlandırmanın yanı sıra raf ömrünü de uzatır, diyabet ve kolesterol gibi hastalıklara neden olabilir 12.
- Monosodyum glutamat (MSG): Lezzet arttırıcı olarak kullanılır, alzheimer ve sara gibi hastalıkların riskini artırabilir 13.
- Benzoat ve sülfit: Gıdaları korumak için kullanılır, ciltte kızarıklık ve kabarıklık gibi semptomlara yol açabilir 13.
Bu kimyasalların tüketimi sağlık açısından riskli olabileceğinden, etiketlerin dikkatlice okunması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: