Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cipslerde bulunabilecek bazı kimyasallar şunlardır:
- Akrilamid 34. Genellikle nişasta içeren gıdaların yüksek sıcaklıklarda pişirilmesi sırasında oluşan akrilamid, kanserojen özelliklere sahip olabilir 34.
- Monosodyum Glutamat (MSG) 2. Gıda üreticileri tarafından lezzet arttırıcı olarak kullanılan bir eksitoksin olup, çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir 2.
- Gıda boyaları 2. Carmine, sunset yellow, tartrazin gibi boyalar, çocuklarda davranış bozukluklarına ve IQ seviyesinin düşmesine neden olabilir 2.
- Koruyucu maddeler 2. Sodyum sülfit, sodyum nitrat/sodyum nitrit, BHA ve BHT gibi maddeler, raf ömrünü uzatmak için kullanılır 2.
Cipslerin içeriği, markalara ve gramaja göre değişiklik gösterebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: