Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hazır gıdalar, endüstriyel süreçlerle üretilen ve ambalajlanarak tüketime sunulan, genellikle raf ömrünü uzatmak için koruyucu ve katkı maddeleri içeren gıdalardır 23.
Bazı hazır gıda türleri:
- Toz ürünler: Hazır çorbalar, meyve içecekleri, tatlılar 4.
- Unlu mamüller: Hazır ekmek, kek, gofret, kraker 4.
- Fermantasyon ürünler: Ekmek, peynir, yoğurt, tereyağı, turşu 4.
- Dondurulmuş ürünler: Ayıklanmış sebzeler, patates kızartması, balık, dondurulmuş meyveler 4.
- Konserveler: Hazır salçalar, marmelatlar, sebzeler, ton balıkları 4.
Ayrıca, tüketime hazır ürünler ve yemekler (mantı, köfte, şinitzel gibi beyaz et ürünleri; makarna, bakliyat kullanılan hazır yemekler, sandviçler), su, meyve suyu, gazlı içecek, maden suyu, cam ve tenekede konserve gıdalar, dondurulmuş tatlılar da hazır gıda ürünleri arasında yer alır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: