Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Güneşte kurutma için gün içi sıcaklık ortalamasının 30-35 °C olması gerekir 1. Ayrıca, hava akımının olması kurutmayı olumlu etkiler 1. Besinin direkt güneş ışığına maruz kalması besin ögesi kayıplarına neden olabilir, bu yüzden üzeri tülbentle örtülmelidir 14.
Güneşte kurutma, özel bir ekipman gerektirmeyen basit bir yöntemdir 4. Ancak, bu yöntemde meyve gibi yiyeceklerin tamamen kuruması birkaç gün sürebilir 4.
Kurutma işlemi sırasında su kaybı yaşandığı için sebzelerin vitamin ve mineral oranları yoğunlaşır 5. Bu nedenle, havuç gibi sebzelerin güneşte kurutulması, doğru saklama koşulları sağlandığında, besin değerlerinin korunmasını sağlayabilir 5.
Kurutma işlemi hakkında daha fazla bilgi almak için bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: