Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Havuçlu muhallebi tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 adet orta boy havuç 14;
- 1 su bardağı toz şeker 14;
- 1 paket pötibör bisküvi 14;
- 1 su bardağı ceviz (isteğe bağlı) 14;
- Hindistan cevizi (tabanı için) 1;
- Üzeri için tarçın ve Hindistan cevizi 1;
- Muhallebisi için: 4 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı un, 1,5 çorba kaşığı nişasta, 5 çorba kaşığı şeker, 1 paket vanilya 14.
Yapılışı:
- Havuçları rendeleyin ve şekerle birlikte kısık ateşte 20 dakika pişirin 13.
- Bisküvileri küçük parçalara bölün 1.
- Pişen havuçlar biraz ılıyınca, bisküvi parçalarını ve ceviz içini ekleyip karıştırın 13.
- Borcamı hafif ıslatıp, tabanına Hindistan cevizi serpin ve havuçlu karışımı borcama yayın 13.
- Muhallebi malzemelerini bir tencerede karıştırarak pişirin ve pütürlük olursa, mikserle 5 dakika çırpın 13.
- Borcama yaydığınız havuçlu karışımın üzerine muhallebiyi yayın 13.
- Ilındığında, üzerini Hindistan cevizi ve tarçın ile süsleyip, buzdolabında soğumaya bırakın 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: