Havuçlu muhallebi tatlısı yapmak için gerekli malzemeler: 4 adet orta boy havuç; 1 su bardağı toz şeker; 1 paket pötibör bisküvi; 1 su bardağı ceviz (isteğe bağlı); Hindistan cevizi (tabanı için); Üzeri için tarçın ve Hindistan cevizi; Muhallebisi için: 4 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı un, 1,5 çorba kaşığı nişasta, 5 çorba kaşığı şeker, 1 paket vanilya. Yapılışı: 1. Havuçları rendeleyin ve şekerle birlikte kısık ateşte 20 dakika pişirin. 2. Bisküvileri küçük parçalara bölün. 3. Pişen havuçlar biraz ılıyınca, bisküvi parçalarını ve ceviz içini ekleyip karıştırın. 4. Borcamı hafif ıslatıp, tabanına Hindistan cevizi serpin ve havuçlu karışımı borcama yayın. 5. Muhallebi malzemelerini bir tencerede karıştırarak pişirin ve pütürlük olursa, mikserle 5 dakika çırpın. 6. Borcama yaydığınız havuçlu karışımın üzerine muhallebiyi yayın. 7. Ilındığında, üzerini Hindistan cevizi ve tarçın ile süsleyip, buzdolabında soğumaya bırakın. Tatlı, buzdolabında 3-4 saat bekletildikten sonra dilimlenerek servis edilebilir.