Masmavi havuçlu kurabiye tarifi bulunamadı. Ancak, havuçlu kurabiye yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 2 adet rendelenmiş havuç; 120 gram oda sıcaklığında tereyağı (yaklaşık 8 yemek kaşığı); 80 gram toz şeker (yaklaşık 7 yemek kaşığı); 50 gram esmer şeker (yaklaşık 4 yemek kaşığı); 2 paket vanilin; 1 adet yumurta; 230 gram un (2 su bardağı ve 1 yemek kaşığı); 1/2 çay kaşığı karbonat; 1/2 çay kaşığı tuz; 2 çay kaşığı tarçın; 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi; 80 gram doğranmış beyaz çikolata. Yapılışı: 1. Havuçları rendeleyin ve ovup yumuşatın. 2. Bir kapta; oda sıcaklığındaki tereyağı, toz şeker ve esmer şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. 3. Ardından yumurtayı ekleyin ve karışımı 30 saniye kadar daha çırpın. 4. Un, karbonat, vanilin, tuz ve tarçını eleyerek karışıma ekleyin ve düşük hızda karıştırın. 5. Rendelediğiniz havuçları, dövülmüş cevizleri ve doğranmış beyaz çikolatayı hamura ekleyin ve spatula yardımı ile iyice karıştırın. 6. Dondurma kaşığı ya da yemek kaşığı kullanarak karışımdan mandalina büyüklüğünde parçalar alın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. 7. Üzerlerine beyaz çikolata parçaları ekleyin ve 190 dereceye önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 12 dakika pişirin. Havuçlu kurabiye tarifi, kullanılan malzemelere ve yapılış şekline göre değişiklik gösterebilir.