Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Masmavi havuçlu kurabiye tarifi bulunamadı. Ancak, havuçlu kurabiye yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 2 adet rendelenmiş havuç 4;
- 120 gram oda sıcaklığında tereyağı (yaklaşık 8 yemek kaşığı) 4;
- 80 gram toz şeker (yaklaşık 7 yemek kaşığı) 4;
- 50 gram esmer şeker (yaklaşık 4 yemek kaşığı) 4;
- 2 paket vanilin 4;
- 1 adet yumurta 4;
- 230 gram un (2 su bardağı ve 1 yemek kaşığı) 4;
- 1/2 çay kaşığı karbonat 4;
- 1/2 çay kaşığı tuz 4;
- 2 çay kaşığı tarçın 4;
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi 4;
- 80 gram doğranmış beyaz çikolata 4.
Yapılışı:
- Havuçları rendeleyin ve ovup yumuşatın 4.
- Bir kapta; oda sıcaklığındaki tereyağı, toz şeker ve esmer şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın 4.
- Ardından yumurtayı ekleyin ve karışımı 30 saniye kadar daha çırpın 4.
- Un, karbonat, vanilin, tuz ve tarçını eleyerek karışıma ekleyin ve düşük hızda karıştırın 4.
- Rendelediğiniz havuçları, dövülmüş cevizleri ve doğranmış beyaz çikolatayı hamura ekleyin ve spatula yardımı ile iyice karıştırın 4.
- Dondurma kaşığı ya da yemek kaşığı kullanarak karışımdan mandalina büyüklüğünde parçalar alın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin 4.
- Üzerlerine beyaz çikolata parçaları ekleyin ve 190 dereceye önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 12 dakika pişirin 4.
Havuçlu kurabiye tarifi, kullanılan malzemelere ve yapılış şekline göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: