Buradasın
Havuç ve yoğurtlu meze nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Havuç ve yoğurtlu meze yapmak için gerekli malzemeler:
- 4-5 adet havuç 1;
- 2-3 diş sarımsak 1;
- 2-3 yemek kaşığı mayonez 1;
- Yeterince yoğurt (yaklaşık 1,5 su bardağı) 1;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- Yeteri kadar tuz 1.
Yapılışı:
- Havuçlar rendelenip tavada suyu çekene kadar karıştırılır 1.
- Suyu çektikten sonra sıvı yağ eklenip havuçlar diri kalmayacak şekilde pişirilir ve soğumaya bırakılır 1.
- Ayrı bir kasede yoğurt, sarımsak, mayonez ve tuz karışımı güzelce çırpılır ve soğumuş havuçla karıştırılır 1.
- Varsa süzme yoğurt kullanılması, mezenin daha kıvamlı olmasını sağlar 1.
- Soğuması için 1-2 saat buzdolabında bekletilir 1.
- Soğuyan meze, servis tabağına alınır 1.
- Üzeri kıyılmış maydanoz, ceviz veya arzuya göre süslenir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: