Buradasın
Havuç ve yoğurtlu meze nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Havuç ve yoğurtlu meze yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 3 adet büyük havuç (rendelenmiş) 1
- 1,5 su bardağı süzme yoğurt 1
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş) 1
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- Yarım çay kaşığı tuz, karabiber ve pul biber 1
- İsteğe bağlı: ½ çay bardağı dövülmüş ceviz 1
Yapılışı:
- Havuçları soteleyin: Tavaya zeytinyağını ekleyin ve havuçları orta ateşte 5-7 dakika yumuşayana kadar soteleyin, ardından soğumaya bırakın 1.
- Yoğurtlu karışımı hazırlayın: Bir kasede süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırın 1.
- Havuçları yoğurtla karıştırın: Sotelenmiş ve soğuyan havuçları yoğurtlu karışıma ekleyin ve iyice karıştırın 1.
- Servis edin: Mezeyi servis tabağına alın ve üzerine zeytinyağında kızdırılmış kırmızı toz biber gezdirin, susam veya çörek otu ile süsleyerek servis edebilirsiniz 1.
Bu meze, soğuk olarak servis edilmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: